Eigenaar Christophe’s barbershop De Luxe

94705988_1867613743374829_7882952085673607168_n[1]

Christophe De Gauquier startte in het kappersvak op zijn 20ste als allround kapper na het succesvol afronden van zijn kappersopleiding bij Academie Verbist te Antwerpen.
Na het 25 jaar uitbaten van een succesvol kapsalon voor dames en heren in de Brusselse rand werd het tijd om een droom waar te maken en een nieuwe weg in te slaan.

Het bracht Christophe op het idee zich te specialiseren in het scheren en knippen van mannen. Tijdens zijn zoektocht vond hij dit terug in de traditionele barbershops in binnen en buitenland waar de man weer de man kan zijn.

Dit bracht hem ook tot bij de nummer 1 van de wereld Schorem Haarsnijder en Barbier te Rotterdam waar hij van Bertus en Nelis de knepen van de perfectie leerde.
Na zich enige jaren te hebben gespecialiseerd in het traditionele herenvak is hij in februari 2015 gestart met barbershop Men’s Grooming Christophe op de Koolmijnlaan 15/2 te Beringen.

In 2017 werd Christophe de American Crew Allstarchallenge winnaar van de Benelux.

Als Beneluxwinnaar werd hij door een internationale jury dan verkozen om als allereerste Belg ooit te mogen meedingen naar de Global titel. Dit is slechts gegund aan de 15 besten van de wereld en Christophe diende het op te nemen tegen o.a. Canada, Australië, Paraguay, Mexico, enz… Global Top 15 in 2017

Een grote eer om als allereerste Belg zo ver te geraken en een week tussen de sterren van ons vak mee te maken. De slotavond en finale prijsuitreiking gebeurde met 4.000 mensen in de zaal vertegenwoordigd uit 58 landen. Een kippevelmoment om met die andere 14 beste van de wereld op dit podium te staan. Adam Mir, de Engelse landwinnaar ging met de wereldtitel lopen.

Een schitterende ervaring om te koesteren.

In 2018 werd Christophe opnieuw Belgisch winnaar American Crew Allstarchallenge en verlengde hierbij zijn titel. Dit jaar ging de wereldfinale door in Barcelona.
Door het traditionele ambacht te combineren met een moderne inslag biedt hij mannen een plek waar zij zich professioneel kunnen laten scheren en/of knippen in een relaxte, open sfeer.

Ook baard en snorverzorgingen behoren tot de mogelijkheid.

De producten die hij in de barbershop gebruikt zijn te verkrijgen via de webshop of natuurlijk in de zaak.

www.julien-deluxe.com

Naast zijn passie voor het traditionele barbiers vak is Christophe geïnteresseerd in muziek, eten, auto’s en zijn gezin.

Referenties en certificaten:

-Winner American Crew Allstarchallenge Belgium 2018

-Winner American Crew Allstarchallenge Benelux 2017

-Global finalist 2017 : World Top 15

-Lesgever American Crew België

-Lesgever Clochard DeLuxe, barbercursus

– Barber Academy The Old School Rotterdam Schorem

– Academie Verbist Antwerpen

– American Crew Academy Delft

– Update Academy Heusden